Med sand i skorna i december ♥

 

tvåtusentretton

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Inget jättemärkvärdigt. Men jag var på Skiathos, var på en stycke bortamatch i Borås, var på Ystad Saltsjöbad, ätit helgrillad gris, sen finns det en annan sak som jag gjort för första gången och säkert en massa annan mojs som jag inte kommer på.

Höll du några av dina nyårslöften?
Vad jag kan komma ihåg så hade jag bara ett och det var att lära mig dricka öl, vilket jag har hållt hyfsat bra.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Linn och Johanna har fått varsin söt liten småtting 

Dog någon som stod dig nära?
Fina morfar gick bort i mars :(

Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014?
Lite ro i knopp och själ hade inte suttit helt fel. Mer parkhäng till sommaren, blev inget alls med det denna sommaren vilket jag saknar jag så här i efterhand. Mer resor - både korta och längre! 

 Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
Hum, inget tror jag 

Vad var din största framgång 2012?
Haha ingen framgång alls tror jag.

Största misstaget?
Förhoppningsvis kommer det inte att finnas något stort misstag...men ett litet misstag var att vi inte fixade aircondition första dagen på hotelet på Skiathos haha. Första natten skulle vi testa hur de var utan, då funkade det, andra natten var hemskt, sen glömde vi säga till om de och sen efter ett tag var de inte lönt att betala det jävla priset för de nätterna som var kvar. Dagarna var svala där inne, men fy fan för nätterna. Rajtantajtan på nätterna var det inte tal om, jag sov med en fryst vattenflaska i famnen och Robin var toookig på alla mygg som kom in när vi hade balkongdörren öppen för att få in lite svalare luft haha. 

Upptäckte du någon ny sida hos dig själv?
 
Njä, jag tror inte det

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Förutom huvudvärk och något snor som kanske runnit någon gång så har jag inte varit sjuk en enda gång detta året om jag minns rätt (peppar peppar ta i trä!!). 

Bästa köpet
Vad skulle det kunna vara..någon trevlig inredningspryl kanske?

Vad spenderade du mest pengar på?
Tror inte att jag har spenderat så mycket pengar detta året faktiskt, det känns inte som det iallafall. Överlag har jag inte köpt så mycket som jag brukar känns det som.

Har du på något sätt förändrats under detta år? 
Näe det verkar vara samma som vanligt där inne, kanske det där att jag inte köper så mycket saker längre. Men det kanske bara har varit en tillfällighet detta året.

Gjorde någonting dig riktigt glad
Bus, skrattattacker, stunder som varit precis här och nu när inget annat excisterat, mys, kärlek, fina människor, mysiga bad i badkaret, när vi körde runt på Skiathos och upptäckte nya platser. Och framförallt i våras när vi fick veta att huset i Tygan inte skulle säljas längre och mamma och pappa skulle bo kvar där, tillsammans. 

Vilka sånger kommer att påminna dig om 2013
Tråkit nog ingen alls vad jag kan komma på. Den låt som jag nog spelat mest är nog i alla fall "Child" med Edvard Sharpe & The Magne. De artisterna som jag lyssnat mest på är Hellström, Maggio och Mumford & Sons 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare. Början på året var skit, mitten av året var bra och slutet var väll inte heller det bästa riktigt även om det kunde varit sämre. Men hey året är inte slut än, sex dagar kvar

Vad önskar du att du gjort mer av detta året?
Levt lite galnare, gjort mer spontana saker, varit lite roligare, hade velat bara åka iväg hipp som happ, kanske hoppat fallskärm eller något sånt, släppt på inre saker som finns där inne av någon anledning. Sen skulle det nog varit bra om jag hade pluggat mer än vad jag har gjort, dock har jag hittills klarat mig bra och blivit godkänd på nästan allt men hade nog personligen vunnit på att lära mig lite till haha. 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Kännt mindre ångest, tänkt mindre, grubblat mindre och jämfört mig själv med andra mindre. Haha den gången jag inte svarar de svaren på denna frågan kommer vara ett halleluja-moment! Sen önskar jag att jag hade käkat mindre huvudvärkstabletter.

Vad var det bästa med sommaren? 
Veckan på Skiathos med Robin står i topp! Men annars paddelhelgen med familjen, middsommar, alla grillkvällar med familjen, att komma till Tygan och verkligen uppskatta det, heldagsutflykten som mormor var med på, kräftskivan och dagar på stranden. 

Hur tillbringade du julen?
Med nio grader, blåst och regn. Men framförallt på ett trevligt och mysigt sätt med familjen, kusinerna, mormor och farmor i Tygan.  

Favoritprogram på TV?
"Så mycket bättre", så bra och så fint.

Bästa boken du läste i år?
Inget bra svar på den frågan  

Största musikaliska upptäckten?
Vet inte

Något du önskade dig i julklapp och fick?
Massa inredningsprylar, lite nya kläder, pengar och lite annat trevligt

Något du önskade dig men som du inte fick? 
En resa hade ju suttit jättefint, eller en hundvalp med obegränsad hundpassning

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Åt frukust med Robin på morgonen och hade på kvällen middag hemma med familjen, kusinerna, farmor och mormor och sen var jag på kb med Sandra, Robin och Henrik.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Yepp

Vad fick dig att må bra?
Nära och kära, fina utflykter, se nya ställen, fina saker, musik, träna, fjönterier, handtryckningar, buserier, måla och pyssla i lägenheten.

Vem saknade du? 
Har väll inte saknat någon så direkt förens nu de senaste veckorna

Vilken kändis var du mest sugen på? 
Ingen aning

De bästa nya personerna du träffade?
Jag tror faktiskt inte att jag har träffat någon ny betydande person detta år?!

Vad hoppas du på inför 2014?
Jag tror och hoppas att kommande år ska bli ett bra år. Jag vet inte varför med de känns som att de kommer hända en del, vad vet jag inte. Förhoppningsvis lyckas jag få nått jobb jag trivs med när jag är klar med utbildningen, men det är kanske lite mycket att hoppas på, men vem vet. Jag hoppas på att nära och kära ska få må bra och vara friska. Hoppas att mitt examensarbete ska gå hyfsat smärtfritt och att jag ska trivas på min praktikplats. Att de tre månaderna som Sandra ska iväg och resa går snabbt och att vi får våra tatueringar gjorda. Hoppas på en härlig vår och sommar. Hoppas på ett år att njuta och leva för och att dryga tankar och ångest försvinner och att det infinner sig ett trevligt litet lugn i mig. Känner mig ganska redo för år 2014 faktiskt.


Jullov

 
Sen klockan sju igåkvällr håller jag lite jullov. Arbetet skulle varit inlämnat igår klockan sex, men eftersom att jag i torsdagskväll begav mig ut på en kvällspromenad istället och lite annat följt av att jag och Sandra tog en tur i stan på förmiddagen igår för att kika upp lite med tatueringarna (som vi attans inte hinner få tid och göra innan hon åker, buu) och fikade så kom skiten inte in fören klockan sju. Får hoppas läraren är på bra humör och skiter i vilket...oavsett känns det som att jag kommer få kompletera möget för att bli godkänd. Har varit svårare än vanligt att fokusera på denna inlämningen, finns så mycket mer intressanta eller ointressanta saker att göra. Vet inte hur många tupplurer jag tagit.

Firade den försenade inlämningen med att cykla hem till Emelie&Johan och idag firade jag med att ligga och kolla på film i sängen tills klockan två och att käka ute med familjen och fika här hemma. Imorgon blir de till att starta dagen med ett träningspass och sen tar jag semester i Tygan några dagar. Julkänsla kan jag inte direkt påstå att jag lyckats få, men de kommer bli mysiga och trevliga dagar ändå skulle jag tippa på. Imorgon middag hemma hos mormor, måndag fira mamma som fyller år, tisdag julafton och onsdag den slappaste dagen på hela året. Natti

dance so good

 

.

Känner fortfarande ingen skillnad på helg och vardag. Snart bara en månad kvar tills sista terminen av utbildningen. Snart bara en månad kvar till praktiken startar. Ska på ett sätt bli lite skönt med i alla fall en liten gnutta rutin i veckorna. I helgen skulle jag pluggat en massa, blev två timmar. På fredag ska ett stycke drygt arbete lämnas in. Förhoppningsvis kommer jag att sätta fart imorgon då pressen bör infinna sig hoppas jag. Nu är alla julklappar inhandlade. För att jag älskar våra råa skämt, våra hugg och vår humor. För att jag älskar att de finns kvar även om de kanske vore lättare om de inte fanns. När de finns två sidor men man önskar att det bara fanns en. Det svider i mina ögon. Gråtperiod deluxe - det går nästan att gråta i princip åt vad som helst på tv. Förundran över att lugnet infinner sig när vi går och retas och skrattar. Lättnaden när dagens dipp börjar lösas upp. För att jag ibland bara vill hoppa på dig. Lugnet när man på någon vänster inser att det inte alltid går eller behövs göras ett val just här och nu, när tiden får vara med och leka lite istället. Lyckan över att att ha världens bästa familj som är rolig att hänga med och vetskapen om att de kommer en massa sånna dagar framöver. Glädjen och irritationen som infinner sig samtidigt när man sitter sur och pluggar och pappa kommer och töntar sig typ var tionde minut och kramar en. När man mår så otroligt bra och så otroligt dåligt av samma sak och inte vet vad som är vad. Äckelkänslan av att allt är meningslöst och tråkit. Det gråa skitvädret som gör en ännu segare. Den skönare känslan av att de med största sannolikhet kommer att bidra till något bra där framme. Den märkliga känslan av att vara hög och låg på samma gång. Den råa känslan av att jag mår dåligt nu och någon annan kommer må dåligt senare. Den knepiga känslan av att allas liv kommer att gå om varandra. Vetskapen av att jag på riktigt för en gångs skull försöker göra något åt mig själv. När allt känns röv men man ändå är tacksam på någon vänster. När allt helt enkelt känns. Sjukt att det snart är dags för ett nytt år. Idag har jag äntligen städat badrummet. Huvudvärk på ingång. Nu sova och tagga skivstång imorgonbitti.

Tiden som går

Gick in på mitt konto på resdagboken för jag skulle kolla en sak till Sandra nu när de planerar sin resa. Galet det där alltså, är så jävla glad att jag skrivit när jag har varit iväg för fan vad mycket jag har glömt och knappt ens kan komma ihåg fast att jag läser det. Inser då varför det är bra att jag skriver här, få ut allt dåligt och komma ihåg allt fint och underbart. 
 
I förrgår för fem år sen var jag minuter från att missa flyget i Bankok när jag skulle flyga hem från resan i Asien. Om typ två och en halv månad är de fyra år sen jag satte mig på flyget till Rio och startade resan i Sydamerika. Om typ fem och en halv månad är de fyra år sen vi satte oss på bussen från Colombia till Venezuela för att ta flyget hem och jag upptäcker att jag har Lindas jävla pass istället för mitt eget. Panik då Linda skulle stanna kvar några veckor till och vi inte inte riktigt helt visste var hon befann sig, är nog ett av mitt livs hemskaste ögonblick. 

Galet. Asien känns jävligt längesen, men har lite svårt att inse att det bara var lite mer än ett år mellan Asien och Sydamerika och att de nu har gått fyra år sen dess. Knepigt
 

Tolfte december

 
Tolv dagar kvar till julafton, jag inser inte direkt att det är jul men tycker att det ska bli fantastiskt mysigt i år med julafton och alla tillsammans.
 
Jag vet inte hur jag lyckats men igår och idag har jag på någon underlig vänster varit just här. Inga tankar direkt som malt om vad som varit tidigare i livet, inga tankar som har malt om vad som ska ske i framtiden och inga tankar om hur saker borde vara. Helt galet skönt med en lugn och stilla hjärna för en gångs skull. Det plus att det varit två trevliga kvällar i rad gör ju inte saken sämre. Igår var det mysig och fin middag hemma hos Pära och idag var bad och bastu på kallis följt av glögg hemma hos Emelie. Tradition på Kallis! Efter att idag käkat en pizza, en hamburgare och kinamat verkar det dessutom som att min kära aptit är tillbaka. Yey! Nu ska det bli fantastiskt skönt att soooooova!

Julgran

 
 
Mm för ett tag sen kände jag att det förmodligen skulle komma att bli att jag sket i julpynt och
grejs detta året. Men så blev det tydligen inte för nu sitter jag här med adventsljusstakar som
pappa lagat, bakade pepparkakor, någon tomte och en stycke gran. Kan ju erkänna att
det känns mysigare nu än vad det gjorde innan, känns himla bra dessutom att ha skippat
en massa rött julskit i år. Nu känner jag att jag har gjort vad jag kan för att det där julkänslan
kanske ska kunna infinna sig. Bara till att vänta och se vad som sker med den saken...

Måndag

Det var den helgen det. Jag vet inte vad som känns som helg och vad som känns mitt i veckan längre, tycker inte det är någon skillnad över huvudtaget riktigt. De senaste veckorna har jag haft typ en lektion i veckan och har jag rätt för mig så kommer de nog fortsätta så terminen ut. Känns allt bra gött, rutin i livet blir det dock inte så mycket av, på gott och ont. De där jävla arbetena som vi ska lämna in och examensplanen som ska in suger. Men ja, antar att det inte vore skola om man knappt gick i skolan och knappt pluggade så antar att det bara är till att gilla läget.
 
Veckan kommer förhoppningvis att bli trevlig, iaf om knopp och kropp lyckas hänga med och inse det också. Julklappsshopping, middag, bad på kallis, häng med Sandra och förhoppningsvis en inlämnad uppgift och ett halvt på vägen godkänt examensarbetsförslag. I veckan kommer ett halvt nervöst inslag också, nästan längtar och fasar för det på samma gång.
 
Nu skulle jag har börjat plugga för en halvtimme sen, så de är väll dags nu antar jag annars håller inte planen om att jag ska kunna åka till ikea och emporia senare idag.
Sämre pluggutsikt kunde man ju haft, alltid något..och julkalendern alltså, haha fy fan vad bra! Den gör en glad! 
 

Svennebanan

Det där när man känner sig totalt nollställd. När man är där men ändå inte. När man är hemma och känner sig okey men sen ger sig ut bland folk och känner att man inte pallar. När man inte pallar engagera sig och inte pallar  vara glad. När man vet att om man bara rycker upp sig så kommer det att blir så mycket roligare, men av någon anledning så rycker man inte upp sig ändå. När man tänker att man får skylla sig själv men man bryr sig inte om det heller. När man nästan älskar stormen Sven lite för att man bara kan sitta inne och uggla samtidigt som man hatar den när man är ute och den komplicerar livet för en. 
 
Såklart hade det inte slutat blåsa imorse och så klart var det en dag jag skulle till Lund. Var i valet och kvalet om jag skulle skita i gruppmöte och seminarie eller om jag inte skulle göra det. Slutade med att jag sket i gruppmötet och gick på seminariet. Tänkte att en bussresa dit inte kunde vara lika jobbigt som att göra en kompleteringsuppgift och sen på eftermiddagen skulle ju de kära tågen börja gå igen sas det. Men icke. När jag skulle hem var tågen inställda igen och varje jävla buss till Malmö körde full förbi. Lagom oglad, frusen, hungrig, irriterad och så jävla nära bölningsgränsen. Men två timmar senare och ett knäckebröd senare kastat i golvet i frustration i låg jag i alla fall i ett stycke efterlängat varmt badkar. Tack någon för att jag inte kom hem till strömavbrott! Tack någon för musiken! Tack någon för mina två varma filtar! Tack någon för att jag har en plan på en julklapp till Sandra som ska börja pysslas ihop nu. Tack mig själv för att jag tog mig i kragen innan och orkade köpa ett choklad fast att jag inte var sugen på det! Tack för att det finns ett bra träningspass imorgonbitti. 

Andra december

Den senaste tiden har som sagt gått ofantligt sakta. Förstår över huvudtaget inte hur det ens kan vara möjligt att typ en vecka känns som en månad. Jag har hur mycket tid på mig som helst att plugga, men som väntat blir det inte så jättemycket med det. Dock sover jag dessto mer, galet skönt att slippa tänka och känna. Dessutom har jag börjat tycka att det är riktigt tråkigt att äta. Magen kan kurra och illamåendet kan sätta igång men sugen på någon mat blir jag inte. Knäckebröd, keso och köttfärssås från frysen är typ det som slinker ner för det är typ nästan det enda jag har hemma. Måste nog fixa tillbaka mitt matsug snart känner jag för något borttyning är jag inte så intresserad av. Men det är ju så jävla tråkigt att laga mat!
 
Idag dock, idag gick fem timmar fort som tusan jämför med många andra dagar. Fem timmar som egentligen kanske inte ens borde existera om man tänker efter. Men idag lyckades jag på någon vänster med att skita i att tänka efter och poff så hade fem timmar gått. Fem timmar som var de gladaste&skrattigaste på länge. Man kan ju undra vad jag håller på med, det undrar jag med. Jag vet bara att jag hoppas att några knappar i huvudet trycks på plats och att jag kan göra som jag vill utan en massa skit.