then we should all burn together

Mest ohändelserika veckan på år och dar känns det som. I måndags när klockan ringde ville jag bara strejka och inte alls gå till praktiken. Vilket jag heller inte gjorde. Mitt snorfyllda huvud och tankar om att det ändå inte var några pengar inblandade och att de inte är beroende av mig gjorde att jag inte fick allt för mycket ågren. Jag sov vidare och nästa gång jag vaknade kändes det som att jag lika bra kunde ha gått dit. Men mitt snor mådde kanske bra av att stanna oavsett. Putsade fönstrena för att känna att jag gjorde något vettigt. Satt för första gången ute på balkongen och njöt av solen dessutom. Tisdag och onsdag praktik. På kvällarna soffan, musik och Revenge. Torsdag, fredag, lördag och söndag = helg. Igår och idag vet jag inte riktigt vad jag gjort, städat typ och chillat. Jag gillar det samtidigt som jag inte gillar det. På något sätt känns det som att jag slösar min tid. Samtidigt vet jag att jag kommer se tillbaka på slappa dagar som dessa och lite halvt längta tillbaka när examensarbete och jobb sätter fart. Nä jag får nog bestämma mig för att jag faktiskt gillar det! Vissa paranteser på vad jag gillar mindre med det kan dock få lov att förekomma tycker jag. Har hört att det ska vara nyttigt att ha tråkit ibland..är sånna dagar som man till och med tar och städar sin strump och troslåda. 
 
Har suttit och stirrat på huset här brevid nu ett tag. Är ett par som har bäddat jättelänge. Är så sjukt att det i varje lägenhet pågår en egen värld. Och att det bara centimeter från mig själv på andra sidan väggen pågår en annan värld än den jag själv lever i. Det sjuka är att jag inte har en aning om vem som lever på andra sidan väggen, så nära men ändå så långt borta. Tänk så galet många olika världar det finns. Man tycker att ens egen värld är så himla viktig, såklart. Men den försvinner ju sjukt mycket i mängden bland alla andra världar, helt betydelselös för de flesta.

And I turned 'round and there you go

 
 
Ja alltså orginalet är ju bra. Men det här är också bra!

Vänskapskärlek

Hade typ en av världens finaste kvällar igår. Egentligen var den inget spec. Cyklade förkyld hem till Emelie i mjukiskläder och regnkläder. Spontanåt lite middag. Drack rött vin som jag egentligen inte tycker om. Drack te. Tittade på film. Och pratade pratade pratade. Kvällen var inget speciellt men ändå kändes den himla speciell. Sov på deras soffa och imorse cykla jag hem. När jag kom hem hittade och tittade jag av någon anledning i ett litet fotoalbum som jag fick för några år sen av Emelie. Åh det är så fint! Och åh vad jag bölade när jag tittade i det igen och herregud vad mitt förkylningssnor rann. Åh vänskapskärlek när den är som bäst ♥ och jag är så tacksam för den.

 


Måndag

 
Ibland vet jag inte om jag vill släppa eller inte. Bilderna i huvudet som egentligen kanske inte ens finns känns fortfarande som en spark i magen och får en att pressa ihop ögonen i hopp om att de ska försvinna. Vissa dagar är de som att det bara finns där inne någonstans, jag vet inte vart, hjärta eller hjärna? Det sitter lixom bara där, som ett störande moment. Andra dagar sitter de bara där om jag tänker på det, det är då man låter bli att tänka på det och sysselsätter sig med annat. Har varit hyfsat händelserika dagar den senaste tiden, trevliga sånna dessutom. Har funnits vissa luckor där de börjar krypa lite men då har soffan och Revenge varit lösningen. Men annars så har den senaste tiden bjudit på bra saker: En helkväll med Emelie innehållandes middag, tedrickande, massa prat, stickande, en övernattning och en mysig frukost. Fika på Lilla torg med fina filurer. Cykeltur hem i vaniljbullsdoft. Middagslagning. Allahjärtansdag-dejt med Pära följt av Möllan med lite annat trevligt folk. En halvtimmes skype med Sandra. En middagslagning till. En stycke hyfsat spontan resa bokad till Paris. Fika hos mormor följt av Ikea-besök, följt av ihopskruvning av matbord och stolar till mormor följt av middag tsm i Tygan. Fina dagar. Nu ser jag fram emot att lulla omkring med härligt folk i ett vårit och förhoppningsvis hyfsat varmt Paris om nån månad. Att dricka lite vin här och lite där. Att käka en massa gott. Att se en massa nytt och bara ha det jävligt gött i några dagar. Längtar.

Igår var det tydligen en sån där hjärtig dag. 
 

Ett litet pysande ljud

Var en himla bra dag på praktiken. Det jag gjorde var roligt och jag fick en gosedjursälg som sitter där på mitt skrivbord. Kände mig ganska sprudlande och glad på bussen hem. Bussar är ett sånt ställe där man kan känna en himla massa. Antingen sitter man där med kramp i halsen, med sorgliga eller jobbiga tankar och ögon som man gör allt med för att de inte ska tåras. Och om dem rinner över ändå så hoppas man att det inte speglas i rutan så att den som sitter bakom en ser. Eller så sitter man där, men härlig musik i öronen och känner det där sprudlandet och känner lite som att man skulle kunna klara lite vad som. Idag kändes det bra på vägen hem. Lagade till och med mat, tittade på Revenge, provade kläder och hade en rolig sms-konversation. Sen helt plötsligt från nästan ingenstans är det som att luften börjar pysa ut. Allt som innan kändes ganska enkelt känns nu inte lika enkelt längre. Samtidigt känns de enkelt fast att det känns svårt. Don´t get it! Just nu vill jag antingen att det ska bli morgon så att jag kan  sitta och ha 9 timmar framför mig med något att göra, att sitta med en hörlur i ena örat och lyssna på musik och samtidigt lyssna på vad de andra pratar om och samtidigt sitta där och pilla med bilder. Eller så vill jag bli full eller så vill jag träna tills jag blir nästan för trött. Måla och lyssna på för hög musik skulle jag också kunna tänka mig.

And we saved them for a rainy day

På torsdag har det redan gått två veckor sen Sandra åkte. Om man tänker som jag, att en månad är fyra veckor, även om det inte är så. Så har dem då varit borta en sjättedel av tiden. Helt plötsligt kommer hon att sitta här brevid igen och helt plötsligt kommer det att vara vår och sommar igen. Konstigt nog så känns det (än så länge) inte så mycket att hon är borta, en massa sms och en massa ljudinspelningar gör sitt haha ♥. Efter denna veckan har jag dessutom gjort en fjärdedel av praktikens minimun. Märkligt. De dagar jag har praktik kommer jag hem vid sex på kvällen typ. Tänk när man kanske ska göra det vaaarje dag, vaaarje vecka och vaaarje år. Känns ju helt jävla hopplöst. Nu när jag inte är där hela veckor och när jag ändå inte har något annat jättevettigt att göra känns det okey och faktiskt nästan skönt, men sen en vacker dag..då känns de inte lika lockande. Man kan ju bara hoppas att man lyckas ordna ett jobb till sig själv som man trivs med. Som man inte blir hjärndöd av, som inte är samma dag ut och dag in och som man tycker om hyfsat mycket att gå till. 
 
Dagens minus: Sängen var jävligt svår att gå upp ur imorse. Jag orkade inte springa till bussen och fick stå och vänta på nästa. Photoshop jävlades som fan med mig. Dagens plus: Mina tulpaner har inte vissnat än. Vi var på ett möte idag där de bjöd på lunch samtidigt. Att frysa och ta en varm dusch och lyssna på bra musik. Igår satt jag säkert en timme med min projektplan utan att komma någonstans. Idag satt jag max fem minuter innan jag kom någonstans, mycket trevligare. Det som är grejen kanske. Att lämna, gå vidare och sen komma tillbaka...
Idag känns som en ganska bra dag faktiskt. 

Align my heart, my body, my mind


 
Fan vad jag älskar att ha praktik tre dagar och sen vara ledig resten av veckan. Även om det inte är så det är tänkt att vara hela terminen så är det väll bara till att njuta så länge det varar, förmodligen bara en vecka till...  Dock blir det efter intensiva dagar nästan som ett tvång att man måste hitta annat att göra de lediga dagarna, de tar ett tag innan man kommer in i ett lugnt lunk. Ingen balans där heller med andra ord..
Det har varit en trevlig helg. Startade med en fredagsdejt med Johanna, följt av att köpa nya träningskläder följt av att käka pizza med Carro och Lii och prata en massa massa. Lördagen lyckades jag komma upp och träna. Det är så jävla gött när man väl är där, tiden precis innan när man ska orka ta sig dit är inte lika go... tanken var sen att jag skulle fixa med min projektplan, men jag gav upp efter inte allt för lång tid och spenderade typ hela dagen i soffan framför serier. Kvällen blev Melodifestivalen med Mackan, för starka drinkar och en tur till Möllan. Idag är det väll dags att ta tag i den jävla projektplanen igen...sen Tygan och middag. Sen var det ny vecka igen. Galet.
 
Saker är konstiga. Idag ångrar jag att jag inte gjorde det igår. Men hade jag gjort det hade jag kanske ångrat det. Antingen hade saker blivit mindre komplicerade eller så hade de blivit på tok mer komplicerade. Gud ja, man undrar vad det ska bli av allt. En går och tänker på en sak, medan den andra går och tänker på samma sak fast med någon annan. Jävla meck när man tänker på det haha. Därför ska man inte tänka på det..enklare sagt än gjort. Skit samma, det blir som de blir och förhoppningsvis blir det något bra. 

Between the raindrops