Did you get my last call, regarding the new glass ball


En stycke fredag!

- En stycke fredag som inte alls känns som en fredag. Varit en sjukt lång vecka.
- En stycke "varm" dag. Man frös inte röven av sig och man kunde ha converse utan att frysa om fötterna.
- En stycke termometer som visar fem grader.
- En stycke mysig morgon och frukost med Sandra som var nattens gäst.
- En stycke labb om postscript och PDF. Upphetsande värre. Ser inte fram emot tentan.
- En stycke fundering på hur första nyktra festen ska gå haha.
- Ett stycke diskberg som måste diskas
- Ett stycke stort gäng dammråttor som måste dammsugas upp
- En stycke inlämning av bokomslaget.
- En stycke nöjdhet med mina kuddar.
- Ett stycke restaurangbesök på schemat.
- Ett stycke besatthet av musik hela tiden.
- En stycke tanke om att det börjar bli dags att spendera tid med Grafisk Kokbok igen.
- En stycke förundran över att klockan är halv fem och solen fortfarande skiner.
- En stycke längtan efter att fixa iordning balkogen.
- Ett stycke adjöken!

We were kings of the night


Totalt onödigt


Jadå haha!

Min kyl ser för tillfället ut som jag tänker att en typisk studentkyl eller en ungkarlskyl ser ut.
Den är i princip helt tom förutom typ en burk sylt och en burk med makrill i tomatsås.
Till frukost igår åt jag tre ägg för att de gick ut iförrgår. Världens olyxigaste frukost. Idag åt jag havregrynsgröt utan mjölk, dock med överdrivet mycket sylt. Också en av världens mest olyxigaste frukostar.
Men jag jämnar ut det med att lyxa till den med middag hemma hos andra. Igår jämna jag ut de tre frukostäggen med att först bjudas hem till mormor&morfar för middag, efterrätt(massa glass) och fika (massa kladdkaka). Sen direkt hem till Johanna för middag och efterrätt. Idag jämnar jag ut havregrynsgröt utan mjölk mot god middag och fika hemma i Tygan. Imorgon kan det råka vara så att jag äter middag hemma hos farmor.
Sprida ut middagarna, nää varför ska man göra det..

Igårkväll/natt inbilade jag mig halvt att det var någon som höll på att slipa sig igenom min ytterdörr för att komma in i lägenheten. Ganska scary faktiskt. Men vem fan skulle slipa sig in i min lägenhet?
Man är inte alls lika klok och vis på kvällar och nätter som man är på morgonen och dagen.

Undra hur stor del av dagarna som man är varm och hur stor del som man fryser?!

Pling


Slutet på veckan

Slutet på veckan var trevlans och mys =)!
Fy fan sen i framtiden när man ska jobba var eviga dag, jag har insett så glassigt jag har det just nu innan allt på allvar har satt igång i skolan. Det är en jävligt skön känsla att inse det. Har dock en känsla av att jag har missat något som jag borde plugga men som jag inte vet om, minde trevlig känsla. Men va fan!
.
Tjing

Fredag

Dagens outfit: När jag tänker efter har jag haft tre olika, inte illa (eller illa) för att vara en vanlig dag då det inte handlar om en utgång och man får för sig att byta kläder en miljard gånger. Först när jag vaknade och åkte hem, sen när jag var hemma och när jag var i skolan och sen nu när jag är hemma igen och har dushat Dagens dejt: Therese var här imorse och käka frukost =) Dagens bästa: Att vakna mysigt, att vara glad, att träffa Therese igen, att jag köpte kinamat till middag och det blev två portioner över. Tänk vad mycket man tjänar på att inte vara en kille som vräker i sig, asbra ju haha! En stor måltid blir till tre lagom Dagens sämsta: Skoskav sen igår då jag i princip gick halvt vilse och gick omkring i 45 minuter och typ förfrös mig, att jag kände mig lite halvlost på vår labb idag, att min blomma håller på att vissna, att jag skulle få tummen ur röven och göra en adressändring och sånt jävla mojs men att allt klyddade så att jag inte kom någonstans när jag väl ordnat det jag behövde Dagens asflabb: Hum, inget asflabb idag alltså. Lite kasst faktiskt Dagens skobegär: Jag har inga skobegär. Måste jag svara så svarar jag lika dana röda kängor som Sara har Dagens klickat hem: Det kan hända att jag kommer att klicka hem något från H&M sen Dagens musik: En väldig, väldig blandning Dagens se-fram-emot-datum: Ingen aning Dagens kroppsfixering: Ingen alls. Bara en undran om vågen hos mamma och pappa eller vågen hos doktorn stämmer. Blev sjukt förvånad när jag vägde mig och vågen visade två kilo mindre än vanligt, inte direkt så att jag ätit bättre den senaste tiden, inte alls...var tvungen att väga mig när jag kom till Tygan sen och där visades den vanliga vikten. Skumt. En doktor borde ju ha en våg som funkar tycker man. Måste alltså hitta en tredje våg haha Dagens nedräkning: Just nu räknar jag ner till mys. Det är galet framkallande och farligt! Sen räknar jag ner lite tills jag ska hitta en kökslampa och kuddar som jag vill ha!

Livet hand i hand med döden

Ibland blir jag galet medveten om hur nära döden man är, hur medveten man nu kan bli om det?!
Igår var lite en sån dag. Jag tänkte lite extra på pappas kompis som var med i en motorcykel olycka i sommras och som poff bara dog, på pappas bästa kompis som blev knivmördad när han typ var femton, på de fyra ungdomarna i Thailand som krockade med en lastbild som kommer över på fel sida vägen och poff dog och på filmen som jag och Sandra såg igår där en kvinna ramlade av en båt, slog huvudet, hamnade i koma och poff bara dog.
Måste vara ännu svårare att hantera för familj och vänner när det inte ens är personernas eget fel. När det är någon sjuk jävel som dödat någon bara för att, när en lastbil kommer över på fel sida, när en alkolist kör på någon eller när någon blir knivmördad för att de inte har några cigaretter att ge bort.
.
Det är galet. Poff så kan det hända något också finns man eller någon som man känner inte längre.
Tänk det där samtalet. Samtalet som föräldrarna till de omkomna ungdomarna fick där de berättade om att de är döda. Tänk att man kommer att få sånna samtal i sitt liv. För det finns ju inte att man aldrig kommer att få ett sånt besked, folk dör ju oavsett om det är olycka, mord, sjukdom eller av ålder.
Dedär gångerna det ringt hemma och någon annan i familjen svarar och man bara hör några ord eller att man innbillar sig att rösten låter väldigt annurlunda och man tror att något hemskt har hänt, när man tittar på personen som sitter mitt emot en och ser i den andras ögon att de tänker samma sak som en själv.
Som när de ringde mitt i natten från Malta och sa att Sandra och hennes kompisar blivit misshandlade och jag låg i min säng och lyssnade på samtalet och trodde att mitt hjärta skulle banka ur kroppen. Nu var det inte alls så farligt som man inbillade sig just då, inte farligt alls i princip.
Eller när vi var på Skara Sommarland en sommar och en kille hoppade rakt på Sandra i vattnet från typ tre meters höjd. När hon kommer upp med huvudet över vattnet med blod rinnande ur munnen och gallskriker, när jag och Sussie simmar ut och försöker simma in med henne, när pappa hoppar rakt över en familj för att hjälpa oss, när hon äntligen kommer upp ur vattnet, när hon klagar över att hon har jätte ont i nacke och rygg, när hon åker iväg i ambulans och framförallt när jag hör henne fråga pappa på fullaste allvar om hon kommer att dö.
.
Det kommer att komma gånger som de kommer att vara exakt så där hemskt som man tror. När man inte känner den där lättnaden i hjärtat och kan pusta ut för att det inte var något eller inte hände något värre. Det skrämmer mig som fan. Jag hatar när det ringer mitt i natten!
.
Lika snabbt som jag hamnar i den obehagliga medvetheten lika snabbt kan jag glida ur den igen och tro att jag är lika imun mot livet som många andra tror - det händer aldrig mig, min familj eller mina vänner.
Man kan ju inte gå omkring och tänka på döden hela tiden, då hade man ju inte kunnat leva för fem ören.
Fast det är nog inte döden i sig som jag tänker på, mer att så fort något kan hända och hur sjukt det är att någon bara kan försvinna för att de befann sig på helt fel ställe.
Fyra personer som sparat pengar, kanske planerat sin livs resa, längtat och räknat ner dagarna tills de ska åka och sen dör dem helt plötsligt på denna resa bara för att någon som kör en lastbil av någon anledning råkar köra över på fel sida vägen och att de råkar befinna sig exakt där just då.
.
Jag undrar hur många gånger man varit på väg att råka ut för något. Om man hade kunnat se hela sitt liv ur ett annat perspektiv. Om man hade gått den vägen som man tänkte gå egentligen, om man inte hade tittat bak den där gången, om jag hade gått hem själv från den nattklubb själv just den natten i Colombia, om vi hade stannat kvar längre på det stället i Brasiien där man som turist inte skulle vistas. Ja listan kan ju göras lång.
.
Äe, gud vad allvarligt detta blev. Resten av dagen ska inte innehålla något allvar, bara trevligheter.
- Städning av lägenheten (undra hur länge jag kommer tycka att det är kul att städa här?)
- Hem till Jonna med de andra klasstöserna och planera Paris
- Ha kafferep med Mackan
Tjing =)