The best night ever

 

tvåtusentolv

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag har varit i Umeå, i Berlin och i Amsterdam för första gången. Jag har flyttat till en lägenhet för första gången och jag har bott ensam för första gången.

 2. Höll du några av dina nyårslöften?

Vet inte faktiskt, jag vet att jag hade något halvflummigt nyårslöfte för mig själv. Men jag kan inte riktigt sätta fingret helt på vad det var, blir därför lite svårt att veta helt om jag har hållt det eller inte.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nope!

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej som tur är.

5. Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Detta året har jag saknat att åka på solsemester och jag har saknat den där känslan som man brukar ha på sommaren. 

6. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
18 februari ♥

7. Vad var din största framgång 2012?
Hum vad kan de vara? Kanske att bo själv och faktiskt trivas med att "kunna" vara just själv. Och att jag inte tycker att det är läskigt att sova ensam längre haha. 

8. Största misstaget?
Finns som tur är nog inget direkt misstag.

9.
Upptäckte du någon ny sida hos dig själv? 
Näe, inte så direkt. Det skulle väll vara dedära med att bo själv, att "kunna" trivas med att vara ensam.  

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Förutom huvudvärk här och var och något snor som kanske runnit någon gång så har jag inte varit sjuk en enda gång detta året om jag minns rätt (peppar peppar ta i trä!!). 

11. Bästa köpet
Har inte gjort några speciella köp detta året, men de får kanske bli min dator.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Fika, mat och min dator tror jag.

13. Har du på något sätt förändrats under detta år? 
I och med att jag har flyttat hemifrån så har jag ju säkert utvecklats på någon vänster, mer självständig kanske?

14. Gjorde någonting dig riktigt glad
Förutom att jag kommer att minnas detta året som de år jag flyttade hemifrån och som året då jag gick på medicinen och var nykter i åtta månader så är detta ett år som inte har varit något speciellt. Det har inte varit ett dåligt år men de har inte heller varit ett år som haft något extra bra eller glatt. 

15. Vilka sånger kommer att påminna dig om 2012
"We are young" med Fun för att den låten nog länge kommer att påminna mig om att åka bil med Robin. En period innan kom den låten på radion i bilen vaaarje gång vi skulle åka någonstans. 

16. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Detta år har som sagt inte varit ett dåligt eller ovanligt bra år. Förra året hade en mycket bättre och roligare sommar, så på så sätt var jag gladare förra året. Men annars är det nog ganska lika. 

17. Vad önskar du att du gjort mer av detta året?
Jag önskar att jag hade haft fler härliga sommarminnen/utflykter/dagar 

18. Vad önskar du att du gjort mindre?
Önskar att jag hade jobbat mindre i sommras. Dock var det en bra sommar att jobba en massa eftersom jag ändå inte kunde dricka och inte kunde sola vilket gjorde att jag inte alls var lika pepp på sommaren som vanligt.
 
19.Vad var det bästa med sommaren? 
Amsterdam med Robin och alla kvällsdopp som slutade med varma bad hemma i badkaret när vi skakade tänder av kyla haha. Kvällen då jag och Sandra överaskade mamma och pappa med fika i Klagshamn var med väldigt fin och minnesvärd.

20. Hur tillbringade du julen?
Lillajulafton hemma hos mormor och morfar och julafton hemma hos kusinerna. 

21. Favoritprogram på TV?
"Så mycket bättre", så bra och så fint.

22. Bästa boken du läste i år?
Har tyvärr inte läst så mycket böcker detta året, kommer inte riktigt ihåg de böcker heller som jag väl har läst. Senast läste jag "Fifty Shades of Grey" och den var bra så jag får svara den. 

23. Största musikaliska upptäckten?
Ingen aning faktiskt

24. Något du önskade dig i julklapp och fick?
Pengar, kläder och saker till lägenheten.

23. Något du inte önskade dig men som du fick? 
Lite av varje.

24. Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Jag kommer ihåg att jag för första gången på tjugofyra år vaknade upp utan att det var någon som sjöng för mig vilket kände ganska underligt. Dock fick jag en video skickad på telefonen där familjen sjöng när jag satt och käka fruksot som jag skrattade en massa åt :) På kvällen var släkt och familj hemma hos mig och käkade middag. 

25. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mitt år skulle blivit bättre om jag hade "levt mer sommar"

26. Vad fick dig att må bra?
Familjen, Robin, vänner, en massa mys och kärlek, en massa tönterier, skrattanfall, att ligga och prata med Sandra till långt in på nätterna, fina saker, min lägenhet, musik och blommor. 

27. Vem saknade du? 
I våras saknade jag Emelie som höll till i Umeå och Pära som höll till i Stockholm.

28. Vilken kändis var du mest sugen på? 
Ingen jag kan komma på sådär

29. De bästa nya personerna du träffade?
Jag tror faktiskt inte att jag har träffat någon ny betydande person detta år?!

30. Vad hoppas du på inför 2013?
Hoppas på ett år att njuta av och leva för. Få oroande tankar och ångestkänslor. Att vissa saker ska gå så bra och smärtfritt som möjligt för alla. Hoppas på ett spännande år och en underbar vår och sommar. Hoppas på att nära och kära ska må bra och få vara friska och jag hoppas på att jag kommer att resa något.


Ett extra

 
 
För att en vanlig fika helt plötsligt blev till att fira ett extra nyår för att vi inte kommer att fira tillsammans imorgon. 
 
 

Slappaste dagen på hela året

Tjugosjätte december - slappaste dagen på hela året och det var så jävla gött. Vaknade vid elva, förflyttade oss till soffan och tv:n, gick och köpte pizza till frukost/lunch, la oss i soffan och kolla på tv i jäkligt många timmar, tog en tur till badkaret och gick sen tillbaka till soffan och tv:n för att ligga där tills det var dags att sova. Haha jag brukar oftast vara den som blir rastlös och känna att dagen bara rinner iväg, men igår var det ombytta roller och det var Robin som fick lite myror i brallan och ångest där ett tag. Han löste de dock bra genom att gå och köpa cola och ostpopcorn och sen var det frid och fröjd igen haha. Sjuuuukt slapp dag, sjuuuukt mys dag!


Julen 2012

 
  
  
 
 
Det var den julen det. Två trevliga dagar, men nu känner jag mig ganska klar med den faktiskt. Ser fram emot att ta ner en del julsaker om någon dag med dessutom! Idag är det juldagen, det har alltid varit årets slappdag då det inte har gjorts ett skit på hela dagen och kvällen. Idag verkar det som att den traditionen kommer att brytas lite, iaf ikväll då inte göra ett skit förmodligen kommer att bytas ut mot alkohol och utgång. Första gånger ever, upp till bevis om jag kommer att gilla det eller inte. 

Jullov

 
 
Även om jag har en massa plugg så tänker jag från och med nu leka att jag har jullov!

Fast i soffan

Fast i soffan. Att det ska vara så jävla svårt att komma upp ur en soffa. Jag ligger inte ens bekvämt, jag har ont i huvudet och jag ska upp tidigt imorgon och jobba. Största frågan är varför jag ligger kvar när jag inte ens ligger bekvämt? Jag skulle kunna gissa på att det som motabetar mig till att resa mig upp är vetskapen om att jag ska borsta tänderna och tvätta bort sminket innan jag går och lägger mig. Borsta tänderna är okey, speciellt nu när jag nyligen var hos tandläkaren och allt var bra. Då tänker jag alltid den första veckan efter att jag inte behöver borsta noga eftersom det är bra där inne. Men tvätta bort sminket, jag hatar det. Fast mest hatar jag nog vetskapen om att jag ska tvätta bort de, när jag väl gör de så tar de ju inte direkt så lång tid. Lalalalalalalalalalala. Nu är helgen slut och om en vecka är det julafton. Idag köpte jag de sista julklapparna, äntligen klar med det. Jag brukar ändå se fram emot julklappar, det ska bli kul i år med. Men i år ser jag mest fram emot att vara tillsammans, de har fått en lite annan mening/innebörd nu på något sätt. Saker som var självklara förr är inte riktigt lika självklara längre. Julafton om en vecka innebär nyårsafton om två veckor vilket innebär att det om två veckor och en dag är år tvåtusentretton. Tvåtusentretton ja, undra vad de året kommer ha att bjuda på - inga planer över huvudtaget. Inget kan hända och allt kan hända. Mackan var här ikväll, jag fick ett stort kinderägg, ska motivera mig hela dagen imorgon på jobb med att jag får äta upp de när jag kommer hem och bygga ihop leksaken. Nä nu får jag nog lyfta röver ur soffan och börja min väg in i sängen. Sängen, jag är kär i min säng!

Att minnas

 
 
 
  
  
 
 

Tre meningsfulla timmar

Denna dag har haft än så länge elva stycken meningslösa timmar och lite mer än tre meningsfulla timmar. Gillar inte den fördelningen riktigt måste jag erkänna. Jag har inte fått gjort ett skit. Vaknade med huvudvärk, gick upp, duschade, käka lite frukost, tog en huvudvärkstablett, gick och la mig på soffan och sov, vaknade, plugga i typ en halvtimme, tog en huvudvärkstablett till, gick och la mig och sov i sängen, vaknade, kändes bättre i huvudet, åkte hemifrån i några timmar, kom hem, la mig på soffan och kolla på tv massa timmar. Whaat, fan jag har inte gjort ett skit idag.
 
Vi spolar dock tillbaka till där jag åkte hemifrån. Där var lite mer än tre meningsfulla timmar. Tre timmar med Sara på Vapiano med god mat och massa prat. Myspys ♥

Annars då? Jo, jag är trött på att man måste veta vad man vill, hur fan ska man kunna veta vad man vill joooobba med och vad man vill uuuutbilda sig till, dessutom ska man bli skyldig en massa pengar med. Jag är trött på att det ska bli debatt om allt möjligt skit. Va fan, säg negerbulle om du tycker det och skit i att säga negerbulle om du inte tycker det. Skit i att låta din unge kolla på julkalendern om du inte gillar den och låt ungen titta på ett avsnitt av något annat års julkalender som ungen inte har sett istället. Orka debattera i debatt om LCHF-metoden, de som vill käka LCHF, ja gör de och låt de som inte vill slippa. De som inte vill käka LCHF, nä käka då inte de och låt de som vill käka det göra det. Jag fattar inte hur de kan bli så jävla mycket prat och analys av allt. 
 
Igår var jag och Robin och kolla på luciafirandet i Folkets Park, fy fan vad kallt det var. Föredrar Lucian i Tygans kyrka faktiskt. Hum hum hum....Jaha, nu ska man bara försöka att bli trött. Kommer väll ta sin lilla tid när jag sovit galet mycket detta dygn...hum hum förhoppningsvis blir det en trevlans helg. Dags för Hobbit imorgon och på lördag blir de julmys hos Carro. Godnatt!
 

När man inser vad det faktiskt är för datum

I måndags när jag jobbade insåg jag hur jävla nära julafton är. Idag är det bara tolv dagar kvar och endast tolv paket hänger kvar på julklappskalenders och visar att antalet dagar faktiskt stämmer även om det låter sjukt lite. 
 
Panik 1: Att det inte bara innebär att det är julafton om tolv dagar utan även innebär att tenta och inläming av arbeten till skolan också närmar sig, en del innan jul och en del i början av Januari. Fan det är ju snart alltså.
Emellan åt känns det som att jag har koll på läget med allt och att det faktiskt är lugnt, sen emellanåt känns det kriiiis. 
 
Panik 2: Eller ja, panik och panik. Men dedära julklapparna alltså. Åh det där med att köpa bara för att man ska när man inte har några ideér det suuuuger! Har nog aldrig varit såhär oengagerad i julklappar som i år.
 
Skolan ja. Igårkväll satte jag mig vid halv fem och skulle börja plugga efter att jag lagat mat till mig själv (mat som förövrigt var Robins recept och som inte alls blev gott haha), jag satt i typ tio minuter innan jag blev galet trött, bestämde mig för att gå och lägga mig en halvtimme och slockna direkt. Vaknade en halvtimme senare och var hungrig igen, käkade och tänkte att den här kvällen kommer aldrig att lyckas pluggmässigt. Men sen på något jävla märkligt sätt lyckades jag sitta fram till kvart över tolv i natt utan att riktigt reflektera över timmarna som flög iväg. Hur i helvete kunde det ske? Ske oftare borde det i alla fall!
 
Nu ett sista pluggryck innan det blir julklappsjakt med Sandra följt av Lussemys hemma hos Knoooda!
 
 

Kvällar som igår

Det är en kväll som igår som är en av de dära underbara kvällarna. När man sitter med fina vänner och käkar en massa gott och dricker vin samtidigt som man pratar om allt och inget. Man pratar om en massa glatt men också om mindre roliga saker som ligger och gnager och som någonstans behöver komma ut. Första nyårslöftet har vi också avlagt och skålat för, nu ska vi se till att hålla det med. Hade varit sjukt najs och trevlans om det blev av. Ja, jag kan inte annat än att säga att det var en sån kväll igår, en sån kväll som man behöver ibland. Love.
 
Idag har varit slappaste dagen på länge. Halv tre kom vi upp på riktigt, jag var ju lite mer produktiv än en viss annan filur som bara låg i sängen fram tills dess. Jag lyckades åstakomma att gå upp och diska och plocka undan sen igår, fixa ihop lite frukost, hämta datorn och återvända till sängen för att kolla på julkalendern men sen var jag också fast i sängen ett antal timmar till.
 
Kvällen har inte varit mycket mer produktiv, tittat på "Så mycket bättre" och käkat ost med mamma. Älska det programmet! Imorgon blir det pepparkaksbaaaaaaak och kanske ett och annat pepparkakshus, Robin kommer ju dock säkert få för sig att han ska göra ett pepparkaksplan haha. 
 
 
 
 
 

Och det är sommar i en sekund

 
 
 
 
 
  
 
Hur jävla najs det än är med sommar och hur jäkla solklart det än är min favoritårstid så är det sjukt najs ibland att ligga och ruttna bort i soffan under en filt när det blåser och snöar ute och känna att det är okey att vara låg och inte vilja göra något.
 

Onödigt tidsfördriv om mat

Fy fan, jag mår illa. Käkat för mycket choklad och käkat för mycket popcorn. I stunder som denna undrar jag hur i helvete jag kan bli sugen på något och hur jag i natt kunde vara så sugen på mannagrynsgröt? I just denna stund undrar jag hur jag ska kunna käka middag, käka ostar och dricka vin imorgon. 
 
Mat ja, det är så jädrans tråkigt att laga mat. Den enda gången de är kul att laga mat är när man kommer på nått som man verkligen är sugen på och som inte är allt för avancerat. När jag tänker efter kommer jag nog ganska ofta undan med att laga mat, fråga mig inte hur, för så jävla ofta äter jag inte borta. Igår kom jag undan dock och käkade middag hemma hos farmor. 
 
Hade en fin kväll sen med Sandra efter vi varit hos farmor. En kvällspromenad och prat&fjönteri till långt in på natten haha, herregud vad skulle jag göra utan denna människa? Imorgon ska vi till stan och förhopningsvis fixa alla julklappar, ja jo lycka till! Nu tänker jag redan på vad vi ska käka till lunch, hallå!?
 
Herreguuud vad jag är sugen på mys, högst olägligt när någon jobbar natt!
 
Jaha, vad ska man göra nu?

gator genom minnen genom spårvagnars land

 

Att minnas

  
  
  

Snow


andradecemberochförstaadvent

Första advent och faktiskt en snöig sådan. Idag borde man bara ha tänt ett ljus. Jag har tänt alla fyra i år! Är helt omöjligt att missa att det snöat ute, dels för att det syns ganska tydligt när man tittar ut men även för att varenda jäkla människa har lagt ut det lite var stans, uppenbarligen har jag med gjort det. 
 
Idag ska vi på julmarknad med Sandra & Henrik, myspys! Lite nostalgi! När vi var små var vi på den julmarknaden varje år. Sen blev man väll stor och slutade med det eller något. Förra året var jag extremt sugen på att gå dit men då var jag sisådär två veckor sen med att komma på det. Men i år så! Först måste jag dock få upp min käre karl från sängen. Jag somnar som en klubbad säl i soffan nästan varje gång vi ses på kvällarna. Det går inte att hejda, jag blir så sjukligt trött att det inte går att vara vaken och Robin fattar inte hur det hela kan gå så jädra snabbt. Därmed är jag mycket piggare på mornarna än vad han är, brukar vara ganska bra på att pigga upp han men idag kan han allt få sova. Jag har det ganska bra här där jag sitter bland alla ljus, snön som faller och julmusiken. Eller ja, julmusiken gick snabbt över till annat. Måste fixa en lista med de låtar som faktiskt är bra och inte all annan skit. Undrar var den listan är som jag hade innan?