Tvåtusenarton

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Tvåtusenarton var mitt absolut vuxnaste år hittills som bjöd på diverse saker som jag aldrig gjort/varit med om förut. Året startade ganska tidigt med att jag blev gravid, jag fyllde 30, i somras sålde vi min lägenhet och köpte gemensamt en ny, vi köpte en bil och mot slutet av året födde jag och vi blev förädrar till Hugo. Bara det där med att bli/vara förälder medför ju en miljon saker man aldrig gjort förut. 

 

Höll du några av dina nyårslöften? Osäker på om jag hade några men tror inte det, oavsett så lär jag inte ha hållt de om jag inte kommer ihåg dem. 

 

Är det något du saknar år 2018 som du vill ha år 2019? Det som jag saknade 2017 och ville ha 2018 var mer plats, vilket nu är löst med en ny lägenhet så det är check på den! Vet faktiskt inte vad jag saknat under 2018...skulle kanske vara all ost som jag var så sugen på men som jag inte åt för att jag var gravid haha.

 

Vilket datum från år 2018 kommer du att minnas? 23:e februari när graviditetstestet visade gravid, den dagen skulle vi åka på spa i Danmark med övernattning med min familj så det blev även dagen som vi berättade att jag var gravid för dem, 24:e augusti när vi fick tillträde till vår nya lägenhet och 3:e november när Hugo föddes.

 

Vad var din största framgång 2018? Att jag/vi kunde bli gravida när vi ville och att jag hade en så pass bra graviditet som jag hade och att Hugo är frisk!


Största misstaget? Inget så som jag jag komma på direkt.

 

Upptäckte du någon ny sida hos dig själv? Jag har alltid vetat att jag vill ha barn men samtidigt har jag inte direkt varit speciellt barnkär så jag har ju undrat lite hur det skulle gå ihop och undrat hur fan det är man gör med ett litet barn. Men när han väl kom till oss så kändes det verkligen över förväntan och inte så främmande som jag tänkte att det skulle göra. 


Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag nojjade jäkligt länge om mitt ena bröst, men som tur var så var det inget farligt med det.

Bästa köpet? Vår lägenhet!

Vad spenderade du mest pengar på? Lägenhet och nya möbler, renovering osv.

Har du på något sätt förändrats under detta år? Har blivit förälder, tycker fortfarande att det låter helt sjukt haha. Känns galet att man har ansvar för någon annans liv utöver sitt eget.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Glad och lättad blev jag efter varje ultraljud och besök hos barnmorskan när man fick veta att allt såg bra ut. Hugos "prat" och leende är nog det som gör mig mest genuint glad där inne i hjärtat och magen. Vår öresundruntdag med familjen i sommras, veckan i Italien med Sandra&Adam. Sen är jag också väldig glad och tacksam att jag inte är ensamstående förälder haha, en eloge till alla som är det!

Vilka sånger kommer att påminna dig om 2018? Vet icke

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare!

Vad önskar du att du gjort mer av detta året? Hum, jag vet inte faktiskt. Tycker att det varit ett bra år så vet faktiskt inte vad det skulle kunna vara. 

Vad önskar du att du gjort mindre? Så här i efterhand när allt gått bra med Hugo kan jag ju tänka att jag skulle ha "nojjat" mindre när jag var gravid, att tro att jag skulle mötas av blod när jag gick på toa, att något kändes konstigt/inte kändes i magen osv. Men samtidigt vet jag inte hur jag skulle ha lyckats med det haha. Man hade ju inte en aning om någonting eftersom det var första gången och man inte visste överhuvudtaget hur något skulle vara eller kännas. Om/när jag blir gravid igen kommer jag iof med största sannolikhet hålla på lika dant igen haha. Att flytta och hålla på i slutet av graviditeten är väll kanske inte något som jag skulle vilja göra om en gång till heller, dock är jag glad att vi gjorde det innan han kom!

Vad var det bästa med sommaren? Vår Öresundruntdag med familjen som pappa fick i födelsedagspresent, veckan i Italien med Sandra och Adam, att vi tillslut hittade en lägenhet och fick den i slutet av sommaren, 

Hur tillbringade du julen? Vi var hemma hos Kristians föräldrar den 23:e och 24:e och den 25:e firade vi hemma hos mina föräldrar. 


Bästa boken du läste i år? 
Vet ärligt talat inte om jag ens läst någon bok, tror nästan inte att jag gjort det.

Något du önskade dig i julklapp och fick? Pengar

Något du önskade dig men som du inte fick? Nej

Vad gjorde du på din födelsedag 2018? Både jag och Kristian var lediga från jobb och åkte till Venedig där vi hade några mysiga och fina dagar!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Hum, tycker som sagt att det varit ett väldigt bra år så jag vet inte riktigt vad det skulle vara. Vara ledig mer hade iof gjort mitt år ännu bättre, det kommer jag förmodligen alltid att tycka!

Vad fick dig att må bra? Kärleken, familj, vänner, musik, resor&utflykter, att vara gravid medförde vissa dryga saker men fick mig även att må bätre på andra plan. Eftersom det var en aning drygt att vara i slutet av graviditeten och samtidigt flytta, renovera osv så var det eeextremt skönt när jag gick hem två och en halv vecka innan Hugo var beräknad och hann landa och bara vara ett tag. Var så "nervös" att han skulle komma tidigare än beräknat för att jag kände att jag verkligen bara behövde chilla ett tag för mig själv innan han kom. 

Vad hoppas du på inför 2019? 
Har alltid sett mammaledighet som något jag skulle trivas med och sett fram emot den dagen det blev dags. Men under de första veckorna med Hugo undrade jag vad fan vi gett oss in på haha och kände att det nog skulle varit ganska skönt att jobba ändå. Det vände dock efter några veckor och nu ser jag fram emot att vara hemma tillsammans hela 2019 och jag hoppas att jag kommer att trivas så bra som jag tänkt och att jag verkligen tar tillvara på året tillsammans ♥! Sen hoppas jag såklart också på att nära&kära ska vara friska&glada!