Låång daag

Herrejävlar vilken lång dag, känns som det var evigheter sen jag gick upp. Har hunnit med allt möjligt känns det som. Igårkväll fick jag för mig att jag skulle upp och träna imorse. Sagt och gjort halv åtta kämpade jag mig upp och käka frukost och sorterade tvätt. Klockan nio infann jag mig på friskis för ett 75 minuter långt "skivstång-intervall pass". Fyy faaan. Jag visste inte var jag skulle ta vägen. Så trött så att jag för tillfället inte ens lockas av att gå dit där igen. När träningen var klar var det bara till att cykla hem och börja tvätta. Inte den roligaste sysslan att springa upp och ner en miljon gånger fyra våningar när benen är som skakiga spagettistrå. På någon vänster blev jag iaf klar och började skriva på uppsatsen. Lyckades i någon timme sen kändes det roligare att gå till folkets park och käka glass. Efter det kändes det roligare att gå och hämta paket på posten. Efter det var det roligare att äta middag och efter det var det roligare att sitta och lyssna på lite ny musik. Men sen, sen hände de något och jag skrev klart uppsatsen och timmarna flög iväg. Nu är de bara lite småpill kvar imorgon och sen inlämning. Det var den terminen det. Hej sommar!


Tur det regnar idag

 
 
Idag regnar det. Det är en jävla tur tror jag. Min tanke är att sitta och skriva uppsats hela dagen. Men ja, ni märker de går ju sådär eftersom jag hamnar där jag alltid hamnar när jag ska plugga. Jag borde spärra mobilen och jag borde spärra alla sidor på datorn som inte har med plugg att göra. Istället för att skriva sitter jag mest och tänker på midsommar och Grekland och på vad jag ska äta till middag idag. De senaste dagarna har jag inte orkat handla och därmed inte ätit något gott alls. Men igår var det dags och Robin och agerade chafför. Dock blev det en dyr mattur och Robin ångrade nog att han var snäll för vi fick böter på biljäveln. Dyr dag igår, frissör, matinköp, bilböter och fika i västra hamnen...
 

Istället för att skriva på en uppsats

En fredag då jag var extremt hungrig hela jäkla dagen på jobb, inte blev det bättre för att dem jag satt med också var hungriga och satt och googlade en massa recept och sa högt varje gång de hade hittat något gott. Det första jag gjorde när jag gick av bussen från jobb var att gå och köpa en mozzarella pizza. Sen intog jag sängen med Dexter på datorn och min pizza och sen sov jag en liten lur. Jag lyckades piggna till lite och intog istället Robins säng, jag somna halv elva och han somnade halv fem. Man kan ju bara älska att vi har helt olika dygnsrytmer när han jobbar natt..
 
En lördag då jag vaknade mycket tidigare än Robin och kollade på en massa Dexter (vad ska jag göra när alla avsnitt är slut?). Sen studade vi hela dagen, inget effektivt studande för min del. På en hel dag lyckades jag få i hop lite mer än en ynka A4 sida. Yey, nio sidor kvar tills på fredag. Vi höll på att hungra ihjäl och åkte och laga middag med Sandra och Henrik. Det var ju dessutom fotboll men jag och Sandra roade oss med annat och hade mys på balkongen följt av sten-sax-påse-turnering i Henriks säng istället. Jag ångrar fortfarande att jag inte plockade en massa syrener på vägen hem!
 
En söndag då det var mörkt på morgonen, fy fan vad skönt de är när de är mörkt och man inte behöver gå upp. Och fan vad jag vill skjuta vissa fåglar. Jag trodde att jag hade en massa tid på mig, men eftersom de är extremt svårt att  gå upp ur en säng när någon ligger och myser och störar sig med en så blev det stressigt som bare den. Cykeltur byttes ut mot busstur för att det tvunget skulle börja regna men till slut så infann jag mig på brunch med Sara, Carro, Pära och Lii och åt en jädra massa. Trevligt värre och gott var det och mätt blev man! Jag och Pära tog oss en liten shoppingtur, jag hatar att smink är så tråkigt och dyrt att köpa. När jag kom hem var tanken att jag skulle plugga, men nu fyra timmar senare har det fortfarande inte pluggats ett skit. Istället har jag lämnat saker på vinden, letat upp och provat midsommarklänningen jag hade för tre år sen, lagat mat, badat mina blommor, diskat, målat naglarna, kollat på en massa stugor, nördat vid datorn och lagt onödig tid här. Nio sidor kvar..

May. 20, 2013

Det känns som en liten extra lång helg, en riktig sommar helg. I fredags tog jag och Robin oss en tur in till stan för att kolla läget, käka middag på Vapiano och käka glass i parken. I lördags drogs bikinin och shortsen på för första gången på riktigt detta året och jag och Pära intog varsin filt i Pildammarna och solade med en massa andra bleka människor. Kvällen bjöd på att se finalen inne på Gustav bland en massa folk följt av en tur till Lilla torg. Söndagmorgon hade dock ingen sommarkänsla men gud vad skönt det var att vakna till regn och mörker, vid ett tog vi oss upp ur sängen och jag bytade säng till Sandras säng hemma i Tygan där avsnitt efter avsnitt av Dexter sågs. Imorse hoppade jag på tåget och tog mig till Sara, himla mysig dag! Hade laddat hela dagen för att springa ikväll när jag kom hem men mitt kära huvud strejkade så fick bli ett hederligt soffläge istället. Planen att springa har flyttats fram till imorgonbitti, så här ligger jag och försöker bli trött för att det ska ha en större chans att faktiskt inträffa..

 


Längtar

Jag längtar tills vi sitter på balkongen efter en heldag i solen och tittar på havet. När vi är nyduschade och sitter fräkniga och bruna. När vi dricker och blir lulliga och käkar chips och vattenmelon. När vi inte har någon tid att passa och inget plugg ska pluggas. När vi töntar och skrattar och luktar vitlök efter all tzatziki vi ätit. När vi blir mer lulliga och när vi lyssnar på en jäkla massa soft musik i värmen
 

Njuta alla mornar som inte är tidiga

Herregud vad jag hatar tidiga mornar när man måste gå upp. Fasar inför sommarens jobb varje dag, måste nog försöka programmera om min hjärna till att inte hata det så mycket annars kommer det att bli olidligt. Ska njuta nu extra mycket av mina skol och jobbfria dagar innan de sätter igång. Känns sjukt härligt att vi inte har några lektioner kvar utan "bara" en uppsats som ska skrivas.

Skönt idag är att de än sålänge inte har ringt på så mycket, att vi ska ha möte och att det efter jobb blir middag hemma hos farmor. Mindre skönt är att här är skitkallt och att det är tidig jobbmorgon imorgon igen...

I måndags var det genrep för ESC semifinal 1. Starten med Loreen och barnen tyckte jag helt klart var det bästa, så fint! På vägen in stod vi i den längsta kön jag någonsin stått i, var så sjukligt lång!

Nu knäckebrödsfika och te!


.


Bra saker

Bra saker: Resa bokad till Grekland, känns bra att få mitt Grekland-sug stillat lite. Var och sprang i Pildammarna imorse. Kommit underfund med en väg som nog är skönare att cykla in till stan/skolan. Imorgon ska det bli tjugoen grader, helt galet ju. Vårt grupparbete börjar gå mot sitt slut och det känns som första gången denna terminen som jag är i en grupp där vi kommer presenterara något bra och vara förberedda på en redovisning. Min ljusslinga är så fin. Middag på balkongen med Pära idag i det sköna vädret. Känslan av att ha en hel sommar framför sig och känslan av att tro att det kan komma att bli en grym sådan. 

Nu är det vår på riktigt

Nu är det verkligen vår på riktigt och igår var en av de
mysigaste och finaste dagarna på året än så länge.
 
 

Maj

Igår var den tråkigaste valborgen på år och dar. Jag kände mig som en gamal kärring, det förde dock med sig att lägenheten blev städad och fräsch som aldrig förr. Till och med städade jag och gjorde om i min bokhylla och sorterade allt efter färg...sen spenderade jag några timmar i soffan och kollade på dexter. Robin anslöt till mig sen och var ungefär lika bitter som jag. Middagen intogs på Mc Donalds, vilket jag i och för sig var fullkomligt nöjd med och sen gick vi på bio. Filmen vi såg tyckte jag sög, sov till och med lite på slutet. Inte lätt när man gillar helt olika typer av filmer. Jag tycker att Robins filmsmak sugen och han tycker att min filmsmak suger. Sist vi skulle på bio gick vi inte ens för att vi blev sura för att vi inte kom fram till något, igår var vi desperata att hitta på något så det fick bli lottningen som avgjorde film haha. Valborg igår innehöll alltså inte en endaste droppe alkohol. Världens sugigaste valborg. Tillslut låssades vi att det inte var valborg längre. 
 
Imorse vaknade jag med ångest, hatar att göra det. Ångest borde inte få finnas, men som tur var försvann den efter att jag kletat smör på Robins armar och han hämnats med att hålla fast mig och kleta yougurt i huvudet på mig. Sen blev dagen bra och vi intog Västra Hamnen och satt där i några timmar i solen och hade det sjukt göt, detta följdes av att åka till Tygan och fira kära fadern som fyllt år idag. Blev en fin fin kväll!