2014.11.09

Tillsammans med att de senaste veckorna har gått i ett normalare tempo har även huvudet hyfsat bra lyckats med att inte tänka på jobb-grejer när jag inte är på jobb. Galet skönt. Tempot kommer garanterat att höjas igen, men jag hoppas att huvudet fortsätter i samma bana som den senaste tiden. 
 
Så har ännu en helg passerat. En helg som så här i efterhand och framför allt idag har varit bra. Detta var en sån helg där det från början fanns noll planer. En sån helg försöker jag att uppskatta lika mycket som alla andra helger, vilket ibland går bra och ibland går mindre bra. Till en början brukar det för det mesta vara klurit att få till en bra känsla i kroppen och det är ingen ärlig känsla som infinner sig till att börja med precis. Fredagen brukar gå okey, då har man ändå jobbat en hel dag. Lördagen brukar vara klurigare. Om det är för att det är lördag och jag känner att jag måste göra något, för att det känns ensamare på helger att vara ensam eller för att kroppen inte kommit ner i varv har jag ingen aning om. Men det blir en sån dag då jag försöker intala mig att det är helg och att det är hur skönt som helst - vilket jag vet att det är - men känslan går inte riktigt att fånga. Söndagen dock, den brukar vara mycket bättre, i alla fall så länge man slipper söndags-ångest. Då är det precis som att jag landat lite och har kommit in känslan av att bara vara. Om det är för att jag landat eller för att det på söndagar känns som en dag som man bara ska vara har jag ingen aning om. En kass sak med helger utan planer är dessutom att det finns så himla mycket mer tid till att hinna känna och tänka på saker.

Men bortsett från ett halvoroligt och otillfredställt inre några timmar igår så har det varit en bra helg. Fredagen bjöd på middag i Helsingborg. Lördagen började jag titta på Homeland och fastnade direkt. Sen för att ha något att göra begav jag mig på en shoppingtur. Kom hem och fortsatte titta på Homeland och sov lite. Blev sen spontant medbjuden på middag på Lillatorg. Avslutade kvällen med att titta på ännu mer Homeland. Bästa dagen på helgen var idag. Egentligen ingen större skillnad på gårdagen och idag förutom annan känsla i kroppen. God frukost, långpromenad ute i det fina vädret, några avsnitt av Homeland, sov en timme, städade lite, pumpade huvudet fullt av musik, lagade middag, bakade och kollade på gårdagens avsnitt av Så mycket bättre. Kan ju i alla fall inte säga annat än att jag just nu känner mig utvilad. Dags för ny vecka.
 
 
 

And everybody's chasing a beauty they don't have


2014.11.01

Helg. Galet skönt! De senaste två veckorna har gått mer i ett normalt tempo. Veckorna innan har kännts som att de bara har bestått av måndagar och fredagar, innan man hann blinka så var det helg igen. Men de senaste två veckorna har som sagt gått lite mer normalsnabbt och jag har tilloch med hunnit längta och räkna ner till helgen. 
 
Bra saker just nu:
- Det är som sagt helg - Igår när jag gick hem från jobb kände jag mig hyfsat i fas med mina arbetsuppgifter - Mina sex månaders provanställning är snart slut och jag får sen vara kvar - Har efter idag lyckats med att träna tre dagar denna veckan - Det är himla trevligt att få riktig lön - Bowling ikväll - Mycket häng med fina filurer - Tända ljus - Fina minnen från Paris